1. Vask og desinficer udstyr før brug med VWP (eller andet desinficerende rengøringsmiddel)
2. Fjern posen med gær fra under posen, og stil posen i varmt vand for at blødgøre ekstrakten.
3. Opløs 1 kg. Sukker (el. ft. maltekstrakt, el. brewenhancer) i 2-3 L. kogende vand, og hæld det i gærtanken.
4. Tøm posens indhold ud i gærtanken og skyl posen grundigt med varmt vand (kogt vand), og hæld dette i gærtanken. Du skal samlet have brugt mellem 4 og 5 l. varmt vand.
5. Fyld koldt vand i gærtanken til der samlet er 23 liter i tanken. Temperaturen af blandingen skal ende med at være 20-24°C
6. Tilsæt gæren til gæringstanken og rør meget grundigt i ca. 2 min for at ilte blandingen.
7. Luk gæringstanken og påsæt gærrør ½ fyldt med vand.
8. Stil gærtanken ved 20 – 25 grader i 10 dage, stil tanken et sikret sted i tilfælde af utætheder.
9. Efter 10 dage tjek med et hydrometer at vægtfylden er under 1009 (har du brugt maltekstrakt kan vægtfylden ligge 5-10 højere). Er vægtfylden for høj lad bryggen stå et par dage mere og mål så igen.
10. Er vægtfylden på plads fortsæt til flaskning eller kegging.
Til 0,5 l. flasker skal du bruge ca. 4 gr. Sukker, stil flaskerne varmt i 2 uger og derefter koldt i en uges tid for klaring, gerne længere.
(for mindre bundfald og mere klar øl følg vejledning på denne side: http://hjemmebryg.things-4-you.dk/?p=436 )
Til kegging skal du bruge 85 gram sukker.