Super-hurtig vin – 5 dage eller hurtigere

Super-hurtig vin – 5 dage eller hurtigere

Ok, nu begynder det at gå stærkt. Super-hurtig vin er noget helt nyt, der er kommet i kølvandet på den utrolige udvikling af turbo gær. Turbo gær er naturligvis helt uegnede til anvendelse i vin (mæsken er færdig hurtigt, men mister alle smag), men teknologien bagved, at tilføre den helt rigtige mængde og type næring viste sig at fungere godt med vingær og førte til mindre justeringer og ændringer gærnæringen.

Der findes ikke mange gode super-hurtig vin, der er kun 1-2 virksomheder, som er i stand til at producere et meget hurtigt vinkit, som stadig smager ligeså godt som kommercielle vine.

Jo hurtigere det gærer, desto mere går der tabt af råvarens karakter og forsøger at gære for hurtigt ender man op med et produkt der smager som alkoholiceret saft. Det har vist sig, at grænsen (indtil nu) synes at gå ved 4-5 dages fremstilling tid. Selv om der har været hurtigere kits (one-day!). Men så er det “snyd”, dvs. du har en gæret mæsk på 24 timer og derefter tilsættes smag med essenser. Det kan ikke sammenlignes med “rigtige” gæring, hvilket giver en helt anden kvalitet.

Det mest berømte af de super-hurtige vinsæt er nok Cantina. Mærket er det største i Sverige og England, og giver en færdige vin på bare 5 dage.
Der er både standard typer (rød, hvid, rosa) og den såkaldte Guld serie med forskellige sorter som: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio og Montepulciano. Især Guld-serien tilbyder dig de vine, som er meget tæt på kommerciel kvalitet.

Et andet meget berømt mærke er Australsk Blend, som er tilgængelig i 4-dages, 7-dages og 3-ugers versioner. Australsk Blend 4-dages vin kit er den hurtigste “virkelige” vinkit og giver overraskende gode vine. Perfekt til uventede gæster ….

Dette indlæg blev udgivet i Om brygning med vinsæt. Bogmærk permalinket.