Magnum Cider brygvejledning

Magnum Cider sæt

Du skal bruge:

Et godt rengørings og steriliseringsprodukt

1,3 kg sukker

En gæringstank 25 – 33 liter

Et gærrør/en gærlås

En hævert

Trykegnede flasker til 23 liter

 

Ting der kan være gode at have:

En stor tragt

Hydrometer

Kapselapparat

 

Brygningsvejledning:

 

Kom 5-6 liter varmt vand i gæringskaret (lunkent hvis du bruger glasbeholder).

Tilsæt så 1,3 kg. Almindeligt sukker. Miks det godt så alt sukker er helt opløst.

 

Tilsæt dåsens indhold og skyl dåsen godt ud så alt ekstrakten kommer ud i gærtanken.

Fyld op med vand til 22,5 liter med koldt og varmt vand, så du ender med en temperatur mellem 25 og 30  grader.

 

Tilsæt pose 1, Cider yeast/sweetner, og miks godt. Sæt låg eller prop på gæringstanken og menter gærrøret, som skal være ½ fyldt med vand.

Lad gærtanken stå til gæring i et lokale med en konstant temperatur mellem 18 og 25 grader.

Gæringsprocessen tager normalt 7-8 dage (lidt længere ved temperaturer under 22 grader.

 

Vigtigt:

Overvej altid risikoen for spild eller at gærkaret bobler over når du vælger stedet hvor du stiller dit gæringskar.

 

Efter gæringen (7-10 dage)

 

Kontroller at gæringen er overstået. Enten ved at kontrollere at vægtfylden et kommet ned på 1000 eller lavere. Eller ved at sikre dig at det ikke bobler længere i gærrøret og der ikke er nogen aktivitet på overfladen (små bobler eller skum). Hvis nødvendigt vent en dag ekstra.

 

For at opnå det bedste resultat, bør du stikke Cideren om til en anden beholder. Og sikre at du lader bundfalder blive tilbage i gæringskarret.

Du kan springe dette punkt over, men får så bare mere bundfald i flaskerne.

 

 

Nu tilsættes Cider smagsstoffet (pose X) og miks det godt.

 

 

At få normal Cider med brus, skal du tappe Cideren på øl, Cider eller PET flasker der lavet til at tåle trykket. Tilsæt en theske almindeligt sukker (ca. 5-6 gram) pr. 750 ml. (0,75 liter) og sæt kapsel eller tryksikret prop på.

 

Stil flaskerne 5 dage ved stue temperatur 18-30 grader. For at opnå den sekundære gæringsproces der danner kulsyren i Cideren.

 

Herefter stiller du flaskerne koldt.

 

Note:

Hvis du ønsker en Cider uden brus. Skal du lade den stå på den ballon den er stukket om til i ca. en uge, eller tilsætte gærstop og bruge et klaringsmiddel som f.eks. Alcotec turbo 24. Inden du kommer det på flaske.

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter/brugervejledninger. Bogmærk permalinket.