Jordbærvin 25 l.

Jordbærvin (dessertvin) 25 liter

18 kg. Jordbær

7 kg. Sukker

50 gr. Citronsyre

10 gr. Gærnæringssalt

1 brev pektolase enzym

5 gr. Tanno Rouge

1 brev Portvinsgær

Jordbærrene renses godt for jord, afhases og knuses sammen med 4 kg. Sukker, citronsyre, gærnæringssalt og druetannin i en brygspand. 3 liter kogende vand hældes over. Når temperaturen er faldet til under 25 grader tilsættes pektolase enzym og gærkultur.

Massegæringen tager 2-3 dage, hvorefter saften filtreres fra  og der spædes op til 21 liter med lunkent vand.

Efter yderligere 5 dage tilsættes en afkølet sukkerlage lavet af 2 liter vand og 1,5 kg. Sukker. Efter yderligere 5 dage tilsættes endnu en afkølet sukkerlage lavet af 2 liter vand og 1,5 kg. Sukker.

Når vinen holder op med at gære/boble og er klaret godt, så er det tid til omstikning.

Ved omstikning tilsætter du en pakke gærstop.

Anden omstikning foretager du når vinen er klaret helt.

Lad nu vinen blive enten på ballon eller brygspand i 12 – 24 måneder, og stil den et køligt (ikke koldt, fra 7-15 grader) sted hvor den ikke får lys. Du kan også vælge at komme vinen på flasker med det samme, det giver bare ikke den samme modning.

Når modningstiden (12-24 mdr.) er overstået kommes vinen på flasker, Vinen når sit højdepunkt efter 4-5 år.

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter på hjemmelavet vin. Bogmærk permalinket.