Magnum vin sæt
Du skal bruge:
Et godt rengørings og steriliseringsprodukt
3,5 kg sukker
En gæringstank 25 – 33 liter
Et gærrør/en gærlås
En hævert
Trykegnede flasker til 23 liter
Ting der kan være gode at have:
En stor tragt
Hydrometer
Kapselapparat
Brygningsvejledning:
Kom 5-6 liter varmt vand i gæringskaret (lunkent hvis du bruger glasbeholder).
Tilsæt så 3,5 kg. Almindeligt sukker. Miks det godt så alt sukker er helt opløst.
Tilsæt dåsens indhold og skyl dåsen godt ud så alt ekstrakten kommer ud i gærtanken.
Fyld op med vand til 22,5 liter med koldt og varmt vand, så du ender med en temperatur mellem 25 og 30 grader.
Tilsæt pose 1, wine yeast/nutrient, og miks godt. Sæt låg eller prop på gæringstanken og menter gærrøret, som skal være ½ fyldt med vand.
Lad gærtanken stå til gæring i et lokale med en konstant temperatur mellem 18 og 25 grader.
Gæringsprocessen tager normalt 7-8 dage (lidt længere ved temperaturer under 22 grader.
Vigtigt:
Overvej altid risikoen for spild eller at gærkaret bobler over når du vælger stedet hvor du stiller dit gæringskar.
Efter gæringen (7-10 dage)
Kontroller at gæringen er overstået. Enten ved at kontrollere at vægtfylden et kommet ned på 998 eller lavere. Eller ved at sikre dig at det ikke bobler længere i gærrøret og der ikke er nogen aktivitet på overfladen (små bobler eller skum). Har du ikke et hydrometer kan du smage på vinen om den smager sødt. Hvis nødvendigt vent en dag ekstra.
Nu stikkes vinen om til en anden steriliseret beholder med en hævert (en brygspand eller ballon). Pose 2 Stabiliser tilsættes og røres eller rystes godt ind i vinen for at fjerne co2. gentag rystningen/omrøringen af vinen 3-4 gange med ca. 1 times mellemrum, eller til der ikke er mere co2 i.
Tilsæt Klaringsmiddel A/Finings A (pose nr. 3) og rør godt rundt. Lad den stå 2-3 timer.
Efter 2-3 timer tilsætter du Klaring B/Finings B (pose 4). Rør forsigtigt rundt så bundfaldet røres op.
Du skal højst røre i 15 sekunder.
Lad vinen stå til klaring i 2-7 dage. Gerne et koldt sted.
Du må ikke stikke vinen om mellem tilsætning af pose 3 og 4.
Efter 2-7 dage, når vinen er krystalklar skal den stikkes om til en desinficeret beholder (en brygspand eller ballon) med en hævert (lad bundfaldet blive i den første beholder).
Derefter kommes vinen på flasker og proppes.