Instruktion til Tooheys Ølsæt

Brygnings instruktion til Tooheys Ølsæt

Før du begynder SKAL du rengøre og sterilisere alt udstyr.

Tag plastik kappen på toppen af dåsen af og læg gæren der ligger under dækslet til side.

Stil dåsen i en gryde med varmt/næsten kogende vand i ca. 10 minutter for at gøre indholdet mere flydende.

Hæld dåsens indhold, sammen med 1 kg. sukker eller frysetørret 

Tooheys brygnings instruktion

Før du begynder skal du rengøre og sterilisere alt udstyr.

Tag plastik kappen på toppen af dåsen af og læg gæren der ligger under dækslet til side.

Stil dåsen i en gryde med varmt/næsten kogende vand i ca. 10 minutter for at gøre indholdet mere flydende.

Hæld dåsens indhold, sammen med 1 kg. sukker eller frysetørret maltekstrakt og 2 liter varmt vand (Brug vandet til at skylle resterne i dåsen ud med), ned i din gærspand eller ballon. Tilsæt 17 liter koldt vand og rør grundigt igennem.

Tilsæt derefter ca. 2,5 liter enten varmt eller koldt vand (op til en samlet volumen på 23 liter), så slut temperaturen kommer til at ligge mellem 18 og 28 grader C. For at undgå at ødelægge gæren.

Åben gærpakken og fordel gæren på overfladen ad mæsken. Sæt låg på og monter gærrør (halvt fyldt med vand).

Stil bryggen ved en temperatur på 18-28 grader C. Indtil du opnår en vægtfylde på 1.000-1.002 Oechsle. Du vil kunne se gæringen starte efter 6-12 timer efter tilsætning af gæren.

Gæringen vil tage ca. 4-7 dage.

Tapning på flaske:

Sterilaser 30 flasker på 750 ml. og kom en teske sukker (med top) i hver flaske, du kan også bruge karbonation drops. Fyld flasken til ca. 50 mm. fra toppen.

Forsegl flaskerne (sæt kapsel på) og stil dem op i min. 2 uger. Øllen kan drikkes efter 2 uger men bliver bedre efter 2 måneder og bliver ved med at udvikle sig med aldren.

Indeholder: Maltet Byg, Vand, Humle og Gær

og 2 liter varmt vand (Brug vandet til at skylle resterne i dåsen ud med), ned i din gærspand eller ballon. Tilsæt 17 liter koldt vand og rør grundigt igennem.

Tilsæt derefter ca. 2,5 liter enten varmt eller koldt vand (op til en samlet volumen på 23 liter), så slut temperaturen kommer til at ligge mellem 18 og 28 grader C. For at undgå at ødelægge gæren.

Åben gærpakken og fordel gæren på overfladen ad mæsken. Sæt låg på og monter gærrør (halvt fyldt med vand).

Stil bryggen ved en temperatur på 18-28 grader C. Indtil du opnår en vægtfylde på 1.000-1.002 Oechsle. Du vil kunne se gæringen starte efter 6-12 timer efter tilsætning af gæren.

Gæringen vil tage ca. 4-7 dage.

Tapning på flaske:

Sterilaser 30 flasker på 750 ml. og kom en teske sukker (med top) i hver flaske, du kan også bruge karbonation drops. Fyld flasken til ca. 50 mm. fra toppen.

Forsegl flaskerne (sæt kapsel på) og stil dem op i min. 2 uger. Øllen kan drikkes efter 2 uger men bliver bedre efter 2 måneder og bliver ved med at udvikle sig med aldren.

Indeholder: Maltet Byg, Vand, Humle og Gær

Dette indlæg blev udgivet i Hvordan man brygger med ølsæt, Opskrifter/brugervejledninger. Bogmærk permalinket.