Tips til øl-hjemmebryggeren

TIPS TIL HJEMMEBRYGGEREN

 

Temperatur: Den almindeligeste årsag til at en bryg mislykkes er fordi bryggen har været opbedaret ved forkert temperatur. For at holde konstant temperatur, i koldt vejr, kan et varmebælte eller en akvarievarmer være en god løsning. Husk akvarievarmeren skal være rengjort og steriliseret inden brug.

Gæring: En stærk plastikspand eller vinballon på 30-33 liter kan bruges

Infektion: Det er VIGTIGT at komme gæren i Masken hurtigst muligt. Fordi Masken ellers meget hurtigt bliver inficeret.

Almindelige fejl:

Øllet har for meget kulsyre: Enten er der tilsat for meget sukker til flaskerne eller også har øllet ikke været gæret færdigt.

Mangel på skum: – Der er tilsat for meget vand, hvilket giver en tynd og karakterløs øl. – Øllet har gæret for længe. – Har du skummet det skum af som opstod under gæringen vil dette have indflydelse på hvor meget din øl skummer.

Hvid hinde på toppen af den færdiggærede øl: Bryggen er blevet inficeret, på grund af at den har stået for længe. Det er vigtigt at øllen tappes på flaske eller fad så snart den er gæret færdigt. Og det dælder om at få gæringen startet så hurtigt som muligt efter masken er blandet.

Dette indlæg blev udgivet i Hvordan man brygger med ølsæt. Bogmærk permalinket.