Merlot

Merlot

Merlot er én af de store klassiske druer, der dyrkes i store dele af Bordeaux-regionen i Frankrig og i mange andre lande. Vores Merlot kommer fra den italienske Veneto-region i den nordlige del af landet.

Druen blev introduceret i Italien, nær Udine, i slutningen af ​​1800-tallet af grev Savorgnan af Brazzza og fik hurtigt meget stor betydning. En af de første flasker italiensk Merlot vandt guldmedalje ved Cividale-udstilling i 1896.
I dagens Italien vinificeres druen i Piemonte, Lombardiet, Emilia og Toscana. Foruden det oprindelige område i Veneto (Coli Berici), i Friuli og Trentino Alto Adige – hvor vinene har opnået DOC-status.

Disse områder har meget forskellige karakteristika, og det afspejler sig i vinene, en Merlot fra Berici bjergene har lidt højere i alkohol indhold, er fyldigere og har mere syre. En Merlot fra Friulano eller Trentino har mere delikat og forfinet smags karakteristika.

En Merlot har somregel lidt blødere karakter og syre end Cabernet Sauvignon. Merlot er ofte blandet med Cabernet for at blødgøre den hårde Cabernet drue og afkorte den nødvendige lagringstid.

Druen har mange aliaser, Médoc Noir, Petit Merle, Vitraille, Crabutet Noir og Bigney

Dette indlæg blev udgivet i Druesorter. Bogmærk permalinket.