Riesling

Riesling

Riesling, eller rettere Italiensk Riesling i voret tilfælde, har en kontroversiel oprindelse. Nogle eksperter daterer den tilbage til Romerriget og en drue kaldet Aminea Gemelle, til de urgamle gamle fra Amineo eller måske fra den hvide Falerno druer.

Denne hypotese bekræftes af den store lighed, der  i dag er mellem Italiensk Riesling og Greco af Tufo (dyrkes i dag i Campania-regionen). Sidstnævnte drue er en direkte efterkommer af de gamle romerske druesorter.

Druen trives på de frugtbare jorde på sletten, den har god produktivitet og kan også tilpasse til forskellige klimaer. Disse egenskaber har gjort den til en af de foretrukne hvide druer, der nu dyrkes i Italien, Frankrig, Schweiz, Ungarn, Chile, Californien og mange flere lande.

Vinen er blegt græsgul med lyse grønne indslag. Det er en let aromatisk og frugtig vin, med undertoner af æble, fersken og abrikos. Den beskriver også ofte med udtryk som “urteagtig”eller “krydret “

Dette indlæg blev udgivet i Druesorter. Bogmærk permalinket.