Lambrusco

Lambrusco

 
Det er faktisk mere præcist at tale om “Lambruschi”, dvs flertalsformen af Lambrusco. Der er en række forskellige typer af denne drue, alle spontane.

Spontan betyder i denne sag, at druerne er dyrket fra frø, der spredes tilfældigt gennem naturlig kanaler fra blomsterne. De gamle romere plejede at benytte udtrykket “Lambrusche” for spontane druer.

Eksperter hævder, at den oprindelige Lambrusco kom fra Sorbara nær Modena, og fra denne har de øvrige varianter udviklet sig.

Den vigtigste af dagens “Lambruschi” er Sorbra, Salamino, Grasparossa og Marani. De har alle meget ens morfologiske kendetegn, men producerer meget forskellige vine.

Det naturlige levested for de forskellige “Lambruschi” er Padena. Flodsletten i nærheden af ​​Reggio Emilia, Modena og Mantova.

På alle disse områder jorden er sandet, løs, rig på organisk materiale og med høj fugtighed. Disse egenskaber muliggør en høj produktivitet og en unik kvalitet.

Lambrusco vine er lavet ved at blande de forskellige typer af druer. Mange af vinene er aftappet let sødlig, med henblik på at opnå en svag sekundær gæring, og dermed let kulsyreholdige vine. Men der findes dog flere tørrere og mere fyldige vine i denne klasse

Dette indlæg blev udgivet i Druesorter. Bogmærk permalinket.