Chardonnay

Chardonnay

Vin sæt af god kvalitet baseret på Chardonnay druer giver næsten altid en god hjemmelavet vin, klar til at drikke indenfor 6-8 uger, men som bliver bedre efter yderligere lagring.

For den bedste kvalitet (tættest på den originale), kombineres med ristet amerikansk egespån, til at give den korrekte komplekse “røg”-smag som i ​​en kommerciel Chardonnay.
Chardonnay er druen og vinen på alles læber i øjeblikket, det er simpelthen verdens mest kendte hvidvin. I Frankrig dyrkes druen på store områder i Chablis og Bourgogne regionerne. I Italien kan du finde druen i Trentino og Friuli regioner. Den dyrkes også mange steder i den nye verden.

Giulio Ferrarri indført denne drue i Italien i begyndelsen af ​​1900 tallet i et forsøg på at reparere den Italienske vitikultur der var blevet alvorligt beskadiget af phylloxera.

Vin fremstillet af Chardonnay druen er ofte lagret på små egetræsfade for at producere stærke smag og aroma. Karakteren i ​​den færdige vin er frugtagtig – ofte beskrevet som citrus smag – og den efterfølgende lagring på egetræsfade tilfører smagsvarianter af “eg” eller “vanillie”, ofte med en svag smøragtig smag fra den malolaktiske gæring.

Vinsæt af høj kvalitet bruger sommetider egetræsspåner at simulere effekten af lagring på egetræsfade. For et perfekt resultat skal bruges ristede egespåner, helst Amerikanske, som giver den rette røgsmag som er karakteristisk for en stor Chardonnay.

Chardonnay druen kaldes nogle gange Pinot Chardonnay. I Frankrig er det også kendt som Aubaine, Beaunois med flere navne og i Østrig kan findes under navnene Fein Burgunder eller Morillon.

Med udvalgte kloner af Chardonnay druen og “kold gæring”. Har man haft succes i Australien og New Zealand i de seneste år, med produktion af høj kvalitet Chardonnay vine

Dette indlæg blev udgivet i Druesorter. Bogmærk permalinket.