Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

For vinsæt til hejemmebrygning af top-kvalitet er Cabernet Sauvignon er en god drue, der kan give en hjemmelavet vin af næsten professionel klasse. Hvis du også kombinere med egespåner for at få den korrekte karakter af lagring på egetræsfade og derefter lader vinen lagre et par måneder kan resultatet blive fantastisk.

Når druerne er unge, har de en duft af græs, en barsk smag og en næsten violet nuance. Den modne drue er dyb rød, undertiden næsten brunlig. Den er blød med stor smagsdybde, kompleks og frugtig med undertoner af blandt andet solbær.

Cabernet Sauvignon er kendt som en “hård” drue, der giver vine af klassiske type og kompleksitet, som ofte skal lagres på flaske i 5-10 år for at nå sit højdepunkt.

Når druen kommer fra (det nordlige) Italien kaldes den nogen gange Uva Francese.

Selv om Cabernet Sauvignon har været kendt i Bordeaux-regionen ihvertfald siden 1600-tallet, har druens slægtsskab altid været uklar.

Moderne forskning (Meredith og Bowers, “Nature Genetics Journal ” 5-97) har uventet vist, at druens oprindelige “forældre” var Sauvignon Blanc og Cabernet Franc – en bemærkelsesværdig tilbageførsel af tidligere antagelser.

Dette indlæg blev udgivet i Druesorter. Bogmærk permalinket.