Trentino-Alto Adige

Trentino-Alto Adige

Med sin varme sommerdage og kolde nætter, veldrænede og stenede jord – har Trentino-Alto Adige samme slags egenskaber som Bourgogne-regionen i Frankrig, som har produceret så mange store fantastiske vine.

Næsten 75% af Trentino-Alto Adige’s vinproduktion har kvalitetsmærke DOC – en præstation, som ingen anden region kan prale af. Over 35% af vinene fra regionen eksporteres – endnu en national rekord.

Vitikulturen i Alto Adige har urgamle rødder og menes at have eksisteret allerede før det romerske imperium. Vingårdene er spredt over markerne og bakkerne omkring Isarco dalen og Adige-floden, hvis floddal er Italiens korridor til Tyskland.

De mest berømte druetyper fra området er Gewürztraminer, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Müller Thurgau, Riesling og Moscato giallo. Trentino har Italien’s største produktion af Chardonnay og er førende i produktionen af ​​mousserende vine.

Klimaet varierer meget – fra kølig nær Dolomitterne til det milde nær den nordlige ende af Gardasøen. Vintrene er kolde og snerige og forårsfrost kan være et stort problem for vinavlerne. På trods af dette er variationer i temperaturen i denne nordlige region, en af grundene til, at vine herfra har en sådan høj og udsøgt kvalitet.

Dette indlæg blev udgivet i Vigtige Vindistrikter i Italien. Bogmærk permalinket.