Veneto

Veneto

Veneto er Italiens førende region når det gælder produktion af klassificerede vine. Bardolino, Soave og Valpolicella laves i hundredvis af millioner af flasker hvert år – og derudover er der et stort antal af ikke-ratede vine af både lokale og indførte sorter i den nordøstlige region.

Hvide vine fra regionen omfatter bl.a. den berømte Bianco di Custoza og Soave.

Valpolicella og Bardolino er de to mest kendte røde vine fra regionen.

Den mest berømte rødvin er Amarone, blandt de mest hædrede Italienske rødvine. Den dygtige vinfremstilling viser det bedste af Veronas vinindustri. Dette majestætiske røde med sin fantastiske evne til at kunne lagres er i en klasse helt for sig selv.

I forhold til fremstilling af vin, kan Verona opdeles i tre adskilte dele. Soave vokser på sletterne og de lave bakker øst for byen, Valpolicalla og Amarone kommer fra de højere liggende vinmarker nord for byen og Bardolino fra de stejle skrænter mod vest, ved bredden af Gardasøen. Om sommeren er dette område en turistmagnet, både for Italienere og udenlandske turister, der kommer for at nyde den legendariske sø og dens omgivelser, de perfekte vinmarker og de romantiske villaer på bjergsiderne.

Dette indlæg blev udgivet i Vigtige Vindistrikter i Italien. Bogmærk permalinket.