Piemonte – Nebbiolo druens hjem

Piemonte Nebbiolo druens hjem

Piemonte – Piemonte betyder på Italiensk “ved foden af bjerget”, hvilket er præcis hvor det ligger. Herfra kommer Nebbiolo-druen som vi bruger i vores vinsæt (Nebbiolo eller Barolo typerne).

Regionen har to af Italiens mest berømte rødvin: Barolo og Barbaresco.

Blandt regionens hvide vine er de mest berømte, de mouserrande, Asti Spumante.

Med 38 DOC / DOCG zoner producerer Piemonte mere kvalitetskontrollerede vin end nogen anden Italiensk region.

Produktionen af vin i Piemonte er koncentreret i tre områder: Monferrato (området omkring Asti), Alessandria (nær Alba) og Le “Langhe”.

Klimaet i Piemonte er svært for vinproduktion. Vintrene er kolde med masser af sne, somrene er varme og tørre. Tåge sætter ofte ind i rigeligt mål omkring høsttiden. Vinmarkerne er plantet med den faste overbevisning, at de hører til på bjergsiderne og ikke på flad jord og udbyttet hører til de laveste i Italien.

Piemontes berømte drue er Nebbiolo, den eneste drue i Barolo vin. Nebbiolo druer, der dyrkes i princippet kun i denne region og ingen andre steder i verden.
________________________________________
Den mest berømte vin fra Piemonte er uden tvivl Barolo. Historien går tilbage til 1100-tallet. Hvor familien Falletti første gang fik deres markisansignier.

Marchesi di Barolo vinmarker ejes af familien Falletti indtil 1861, hvor Marchesa Giulia Falletti døde uden arvinger. Markisinnen arbejdede længe sammen med en fransk ønolog og de indførte nye teknikker sammen. Som i sidste ende forvandlet de engang søde vine fra Langhe til nutidens tørre og fyldig vine i verdensklasse ”Barolo”.

Siden 1929 ejes Marchesi di Barolo vingårdene af familien Abbona. De har haft stor succes med at udvikle Barolo til et førende verdensmærke indenfor rødvin.

Dette indlæg blev udgivet i Vigtige Vindistrikter i Italien. Bogmærk permalinket.