Emilia-Romagna

Emilia-Romagna

Emilien omfatter byernei Modena, Reggio, Parma og Piacenza. Denne vestlige del af regionen er berømt for sine Lambrusco vine. Hvad man eksporterer er ikke det samme som man drikker selv. Fra denne region henter vi mange af de druer vi bruger til vores super-hurtig vinsæt, Cantina 5-dages med flere.
Størstedelen af ​​eksporten er søde vine uden appellation, mens man oftest drikker tørre DOC vine hjemme.

Begge typer, både de søde og de tørre vine har været fremstillet siden 1200-tallet.

Lambrusco’s mest typiske karakteristika er, at den giver let mousserende vine. Selv vine fra bjergsiderne langs Apenninerne giver ofte vine der er “frizzante”. De hvide vine er oftest produceret på Malvasia, Trebbiano og Ortugo, mens de røde er lavet af Barbera og Bonarda.

Romagna er beliggende på den østlige side af Bologna. Området mellem Ferrara og Ravenna, kendt som Po-sletten giver højt afkast af de druer der anvendes til blandingsvin.

Områderne i den sydlige del af regionen er berømt for druerne Sangiovese, Trebbiano og den ​​lokale Albana, der er kendt for at være Italiens første DOCG 1987.

Sangiovese, som regel en medium fyldig rød i denne region, er den lokale favorit.

Dette indlæg blev udgivet i Vigtige Vindistrikter i Italien. Bogmærk permalinket.