Hvordan man bruger en Oechslevægt/et hydrometer

Hvordan man bruger et hydrometer

 

 

Når du aflæser dit hydrometer, skal du kompensere for det lille “bøjning” i væske (vin, øl, mask), forårsaget af overfladespændingen. Den korrekte værdi er i bunden af “bøjningen”, normalt 1-2 enheder lavere end den værdi, hvor væsken rører hydrometer.

Bemærk, at mange hydrometre har en linie for hver to enheder.

Hvis din vin indeholder meget kuldioxid (CO2), at den stadig i gæring eller ikke har været stoppet særligt længe, så er det normalt at kolsyrebobblerne sætter sig på hydrometret temmelig hurtigt og løfter det op.

Bedste trick her er at give måleren et kraftigt spin og derefter stoppe brat op og aflæse hurtigt.

Husk at kalibrere hydrometret, før du bruger det til at få et nøjagtigt resultat.

Dette indlæg blev udgivet i Oechslevægt / Hydrometer. Bogmærk permalinket.