Hydrometer – kontrollere om gæring er overstået

Hydrometer – kontrollere om gæring er overstået
 
Hvorfor du er nødt til at kontrollere, at gæringen er overstået?

Du skal vide, hvornår det er tid til at tilføje gærstop og klaring. Hvis du tilføjer gærstop før gæringen er overstået, er det som at træde på bremsen i en lastbil, der kører ved fuld hastighed, det fungerer ikke særlig godt.

Foruden, selv hvis det lykkes dig at stoppe gæringen før den rent faktisk var færdig, har du sukker tilbage i vinen (øllet, masken, osv.) og det vil gøre klaringen mere besværlig, med alvorlig høj risiko for fiasko. Mere om klaring og hvordan det virker her.

Gør dette!

Din gæring er slut når du får den samme aflæsning på hydrometer flere dage i træk. Hvis Øchsleværdien er for høj, er Vinen (øllet, masken) sødere end den skal være, så KOM IKKE GÆRSTOP I. I stedet for må du forsøge at starte gæringen igen i stedet. Mere om det her.

Ellers, hvis værdien er ok, er det blot at tilføje gærstop og klaring mv..

Dette indlæg blev udgivet i Oechslevægt / Hydrometer. Bogmærk permalinket.