Kontroller om gæring i gang

Kontroller om gæring i gang
 
Hvorfor du nødt til at tjekke, om gæringen har startet?

Starten er det kritiske øjeblik. Hvis noget går en del her, så kan hele din bryg blive ødelagt. Hvis opstarten bliver udskudt af en eller anden grund, kan vildgær og skimmel kim fra dine omgivelser få fat og begynde at vokse og derved hæmme din vingær i at formere sig.

Normalt, når din vingærs gæring er startet, beskytter det bryggen mod angreb fra vildgær og skimmel kim fra omgivelserne.

Så hvis start er forsinket, er det et kapløb om at få den i gang igen. Her er alle de ting at kontrollere / gøre, hvis gæring ikke starter

Gør dette

Mål dagligt med Hydrometer, måleværdierne skal begynde at falde allerede inden for 2 dage efter at du har tilsat vingær – ellers er der noget galt, og du skal straks fejlfinding

Dette indlæg blev udgivet i Oechslevægt / Hydrometer. Bogmærk permalinket.