Kalibrere dit hydrometer vin / øl / mask

Kalibrere dit hydrometer vin / øl / mask

Du kan nemt kalibrere dine hydrometre til for at kompensere for de fleste produktions-og målefejl. På den måde kan du købe et billigt og enkelt hydrometer og få den samme omhu, som hvis du havde en professionel model.

Følg disse trin:

Placer et måleglas (eller andre højt nok container) med vand i ​​din vin, øl eller mask. Dette vand vil naturligvis få samme temperatur som vinen (øllet, masken).
Før du bruger hydrometer – HVER GANG: Kontrollér værdien af ​​vandet. Det forventes at være 1000 gram pr. liter (0 Oechsle), men det er det sjældent på hydrometeret på grund af temperaturen og/eller andre fejl.
Hvis dit hydrometer viser feks. 1002 gram pr liter (+2 Oechsle) i vandet, du ved, at det er 2 grader for høj på grund af forskellige fejl. Du behøver ikke vide hvorfor – alt hvad du behøver gøre er, at trække ud to fra dit måleresultat i vinen, så du får de rigtige værdier.
Tilsvarende selvfølgelig, hvis måleren viser -3 Oechsle (997 g / l) i vandet, så du skal tilføje 3 for at gøre det konsekvent i alle vin-målinger.
Du er nødt til at kontrollere vandet hver gang, da temperaturen sjældent er den samme, også kan skalaen selvfølgelig har flyttet sig inde i hydrometret.

Dette indlæg blev udgivet i Oechslevægt / Hydrometer. Bogmærk permalinket.