Brygvejledning Buldog Brew ølsæt

nødvendigt udstyr
– Levnedsmiddelgodkendt fermenter eller spand med lufttæt låg
– Airlock/gærrør
– hævert
– Flasker eller et trykfad(keg)

En fermenteringsbeholder / spand med masser af fri plads er bedst, 27-33 L.. gærrøret bruges til at lade CO2 ud, men ingen luft i. Hæverten bruges til overførsel øl til flasker
(eller keg), en teleskopisk model er bedst. Du bør KUN bruge ordentlige ølflasker, der er designet til at håndtere tryk (swing top flasker krone cap flasker eller PET
øl flasker).
ekstraudstyr
– Hydrometer (til kontrol gæring fremskridt)
– Termometer
– Heat bakke eller bryg bælte (hvis dit værelse er for koldt)
– Øl padle (til omrøring)
Alle disse elementer kan findes i butikken.

 

Vi er glade for, at du har valgt et Bulldog Brew Premium Beer Kit, det første sande Bryggeri Kvalitet kit til rådighed for hjemmebryggere! Bulldog Brews er lavet
med ekstraordinære mængder af kvalitets råvarer, kombinerer traditionel brygnings værdier med moderne teknikker.
Humlepiller – variations muligheder
Hvis du vil følge vores standard opskrift, skal du ikke læse dette afsnit – men bare springe lige til starte på opskriften.

Hvis du kan lide at ændre lidt på tingene – læsvidere.
Dette sæt indeholder en pose Efterbehandlings humlepiller. Disse er ikke beregnet til at give den primære bitterhed, Din øl har vi allerede tilføjet humle til malt ekstrakt til dette formål. I stedet er humlepellets beregnet til at tilføje et afsluttende strejf af ekstra friske humle smag og aroma.
Vores normale instruktion fortæller dig at tilføje humlepiller halvvejs gennem fermentering (se instruktion 7), men du kan faktisk justere niveauet for humle aroma ved at tilføje pellets ved gæring starter i stedet (mindre aroma) eller lige før aftapning / Kegging (mere aroma).

 

Nok snak, lad os så komme brygningen!

START
1) Rengør alt udstyr med WVP eller anden god rengører / sterilisator.
2) Anbring malt posen i varmt vand i 15 minutter for at blødgøre den flydende maltekstrakt.
3) Tøm indholdet af malt posen i din steriliserede beholder. Skyl eventuelle rester fra posen Ud med varmt vand og tilsæt det til beholderen.
4) Tilføj 3L varmt vand til beholderen og rør godt indtil alt malt er opløst. Sørg for ikke at overstiger temperaturen din beholder kan tål og være særlig omhyggelig med glasbeholdere.
5) Fyld din gæringstank op til 23 L. i alt ved hjælp af en blanding af varmt og koldt vand, så du opnår en endelig temperatur i området 20 – 25°C. Check med et termometer, at dit bryg er maks. 25° C, hvorefter indholdet af gær posen tilsættes.
6) Monter et vandfyldt gærrør på din gæringsbeholder og stil den til at gære i 10 dage ved 18 – 24°C. I køligere forhold, bruges en varmeplade eller et varme bælte. Placer beholderen et sikkert sted i tilfælde af lækager.

Bulldog premium øl kits indeholder ægte
langsom bryggeri gær, som kræver mindst 10 dage for at gære helt ud. For at forhindre kontaminering, skal du åbne gærtanken så lidt som muligt i denne periode.

Efter 4 – 8 dage

7) Efter 4 – 8 dages gæring (afhængigt af hvor kraftigt du ønsker aromahumlens smag, jo senere jo stærkere smag) – åbn humle pellet posen/poserne forsigtigt og lad den indre “tepose” trække i en kop kogende vand i 10 minutter. Derefter tilsættes blanding inklusive “tepose” til din bryg. Efterlad det i bryggen under resten af fermenteringen. For en stærkere humlearoma, tilsæt humle i slutningen af gæring i stedet.

Efter 10 dage

8) Efter 10 dages gæring, kontrollerer, at dit hydrometer viser en læsning på 1008 eller under (1010-1012 for Triple Tykes Special Export Ale og for Cobnar Wood Northern Brown Ale),

Før du fortsætter til aftapning / Kegging.
Hvis din læsning er lidt højere (op til 1015), skal du vente et par dage og derefter fortsætte, hvis vægtfylden ikke længere falder (selvom vægtfylden er stadig lidt høj).

Tapning af din øl
9) omstik øl i rene steriliserede flasker, du kan bruge flasker med “swing tops”, ølflasker med krone hætter eller PET ølflasker med skruelåg.
10) Tilsæt 1 strøget tsk. (4-4.5 gr.) sukker pr. 500ml flaske eller 1 stor tsk. (6 gr.) til en 750ml flaske. Vær omhyggelig med ikke at tilføje for meget ellers kan dine flasker eksplodere.
11) Forsegl flaskerne og overføre til et varmt sted i mindst én uge til sekundær fermentering.
12) Efter mindst en uges sekundær fermentering, flyttes flaskerne til et køligt sted, indtil øllet helt klart efter ca.

endnu en uge- 10 dage.
Kegging af din øl
9) omstik din øl til en ren og steriliseret fustage.
10) Tilføj 150 – 180g sukker.
11) stil den et varmt sted i mindst en uge for at eftergæring kan finde sted, derefter overføres keggen til et køligt sted for clearing.

Det er det, nu er du færdig, nyd din øl!

 

Humlepiller – endnu et alternativ
Vi sagde oprindeligt, at de medfølgende humlepellets ikke er der for at tilføje bitterhed til ølllet. Vi har allerede humlet malt-ekstrakten til det rigtige niveau, når vi produceret sættet. Men der er selvfølgelig ikke sådan noget som det “rigtige” niveau. For mere bitterhed end vores standard opskrift, kan du bruge følgende metode.
Tag cirka 3 liter af urten (før du tilføjer gæren). Kom dette i en stor gryde med “Tepose” med humle og kog det i 30 minutter.Derefter køles det ned, hæld væsken (men ikke humleposen)

tilbage til din bryg.
Man kan kun gøre dette i starten, ellers vil du koge noget gær af såvel som producere bismag. Denne metode tilføjer noget ekstra bitterhed, men fordi du tilføje humlen ved begyndelsen af gæring, vil du få en lidt svagere humlearoma, end hvis du blot tilføje hop pellets halvvejs gennem gæring, eller ved slutningen. Det er naturligvis muligt at kombinere de to metoder. Hvis du købe en separat pose humlepellets, kan du bruge en
pose til bitterhed og den anden til aroma.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hvordan man brygger med ølsæt. Bogmærk permalinket.