Brewferm Beerkits instruktion

Brewferm Beerkits instruktion

 

VIGTIGT:

Den optimale temperatur under gæringsprocessen er mellem 19 og 25 grader C. og ALDRIG over 30 grader C.

For at få hurtigt gang i gæringsprocessen, bør blandingens temperatur ligge mellem 19 og 25 grader C. når gæren tilsættes.

Hvad skal du bruge:

Ølkoncentrat, gær og sukker eller frysetørret maltekstrakt.

Udrustning:

Gærkar, gærrør, Hævert, kapsler, Kapselapparat, Termometer, Ølflasker, evt. Etiketter, og et tempereret lokale 19-25 grader c..

Rengøring og Sterilisering:

Gærbeholder, brygudstyr og flasker skal rengøres godt og desinficeres (Vi anbefaler at bruge VWP Brygrens). Efter rengøring skylles tingene omhyggeligt i varmt vand og lufttørres.

OBS. Hvis du skyller flaskerne med varmt vand når du tømmer dem, så er de lettere at rengøre og sterilisere, når du skal bruge dem igen.

Brygprocedure:

Når gæringsbeholder og remedier er rengjort og steriliseret. Stiller du dåsen med maltekstrakt i en gryde med varmt vand i ca. 10 min. (vandet skal være næsten på kogepunktet). For at gøre indholdet mere tyndt flydende.

Hæld dåsens indhold, sammen med Sukker, brew enhancer eller frysetørret maltekstrakt (efter nedenstående skema sukker 1.), i gærbeholderen sammen med 3 liter kogende vand (brug vandet til at skylle det sidste maltekstrakt ud af dåsen). Rør godt om med en steriliseret ske. Til maltekstrakt, brew enhancer eller sukker er godt opløst.

Tilsæt koldt/tempereret vand (efter nedenstående skema vand 1.), så sluttemperaturen ligger mellem 19 og 25 grader C.

Opløs gæren i ca. 150 ml. lunkent vand (25 gr. C.) og lad det stå i ca. 10 min.. Tilsæt blandingen til den afkølede urt i gærkaret (19-25 gr. C.).

Sæt låget på gærbeholderen og vær opmærksom på at låget slutter tæt. Sæt gærrøret på (husk at fylde det halvt med vand).

Gæring:

Når gæringen starter, bliver blandingen dækket af skum. Gæringen er overstået når skummet er forsvundet og har efterladt et tyndt overfladelag på øllet.

Gæringen tager ca. 10 dage, hvis man har haft en temperatur over 24 grader. Og kan tage lidt længere tid, hvis temperaturen har været lavere. Gæringen er færdig når der måles en vægtfylde med hydrometer på 1010 eller der under, se i tabellen neden for, for den aktuelle øl.

Det er vigtigt at øllet er ordentligt udgæret.

Stik øllen om til en anden rengjort beholder, uden at rode bundfaldet op.

Du kan nu, enten følge næste trin der vil gøre din øl bedre, eller gå direkte til at fylde øllet på flasker.

Lad øllet stå på den ny beholder i 2-4 uger ved en lavere temperatur, under 20 gr. C., inden du kommer øllen på flasker..

Tapning på flaske:

Nu skal øllet tappes på flaske. Omstik øllet til en ren gæringsbeholder igen. Tilsæt sukker efter tabel sukker 2 og rør godt rundt. Når alt sukker er opløst kan du tappe øllet på flasker.

 

ADVARSET: For meget sukker kan få flaskerne til at eksplodere

Med Hævert eller fylderør tapper du øllet fra gærbeholderen til flaskerne. Fyld flaskerne til ca. 50 mm. fra toppen. Hold flaskerne lidt skråt, så skummer det ikke så meget.

Sæt kapsler på alle flaskerne og sæt evt. etiket på og mærk med type og dato.

Opbevaring og konsumering:

Flaskerne skal opbevares stående ved stuetemperatur i mindst 14 dage, for at muliggøre en gæringsproces, der omdanner det tilsatte sukker til kulsyre.

Efter 14 dage er øllet færdigt og klart til konsumering. Du bør dog være opmærksom på, at Brewferm øl er fyldige og stærke øl, der bør stå MINDST 6-8 uger, før du begynder at drikke dem. Det giver en langt bedre oplevelse.

Der dannes en lille smule bundfald af gær i flaskerne, og ved køling af øllen i køleskab kan øllet blive uklart. DETTE ER ALMINDELIGT FOR NATURGÆRET ØL.

ADVARSEL: Vær opmærksom på at dette produkt ikke må anvendes i kommercielt øjemed.

Type

Brygmængde

Sukker 1

Vand 1

Slut vægtfylde

Sukker 2

Pils

12 L.

8 L

1.010

100 g.

Pils

20 L.

1.000 g.

16 L.

1.010

165 g.

Abdij

9 L.

500 g.

5 L.

1.010

90 g.

Christmas

7 L.

3 L.

1.020

Ambroix

15 L.

1.075 g.

11 L.

1.010

120 g.

Kriek

12 L.

500 g.

8 L.

1.010

100 g.

Diabolo

9 L.

500 g.

5 L.

1.010

90 g.

Gold

12 L.

500 g.

8 L.

1.010

100 g.

Oud Bruin

12 L.

830 g.

8 L.

1.010

100 g.

Tarwebier

15 L.

750 g.

11 L.

1.010

150 g.

Grand Cru

9 L.

500 g.

5 L.

1.010

90 g.

Triple

9 L.

500 g.

5 L.

1.010

90 g.

Framboise

12 L.

500 g.

8 L.

1.010

100 g.

Gallia

12 L.

500 g.

8 L.

1.010

100 g.

 

TIPS TIL HJEMMEBRYGGEREN

 Temperatur: Den almindeligeste årsag til at en bryg mislykkes er fordi bryggen har været opbedaret ved forkert temperatur. For at holde konstant temperatur, i koldt vejr, kan et varmebælte eller en akvarievarmer være en god løsning. Husk akvarievarmeren skal være rengjort og steriliseret inden brug.

Gæring: En stærk plastikspand eller vinballon på 30-33 liter kan bruges

Infektion: Det er VIGTIGT at komme gæren i Masken hurtigst muligt. Fordi Masken ellers meget hurtigt bliver inficeret.

Almindelige fejl:

Øllet har for meget kulsyre: Enten er der tilsat for meget sukker til flaskerne eller også har øllet ikke været gæret færdigt.

Dette indlæg blev udgivet i Hvordan man brygger med ølsæt. Bogmærk permalinket.